Co je hlavní příčinou rakoviny prsu? O tomto musíte vědět.

 

V dnešní době je velmi podstatné a důležité mít na mysli to, jak se vyhnout rakovině. Každodenním standardem téměř všech lidí je aplikování deodorantu bez toho, aby se nad tím nějak zvlášť zamýšleli.

Přesto je to něco co byste měli vědět: v případě, že používáte ty, které v sobě obsahují hliník, může to zvýšit nebezpečí vzniku rakoviny prsu. Antiperspiranty fungují na principu ucpávání, vypínání nebo zablokování pórů, které jsou v podpaží – tuto funkci plní právě aluminium.

Nejen že se jedná o jednu z oblasti vašeho těla, pomocí kterého dochází k detoxikaci těla (vypouštění škodlivých látek pomocí potu v podpaží) ale také tím, že tyto kovy se aplikují (ať už tuhé nebo sprejové) a v této části těla se dostávají dále do těla.

 

A co víc? Studie prokázaly, že mezi rakovinou prsu a používáním těchto deodorantů je přímé spojení. Riziko se zvětšuje o to více, pokud se deodorant použije ihned po oholení podpaží.

Dříve se předpokládalo, že deodorant je bezpečnější než antiperspirant.

Jak později několik studii potvrdilo, že je zde přímý vztah parabenů a rakovinou prsu. Parabeny jsou složkou v mnoha deodorantů. Přímá souvislost se zjistila post-mortem (při pitvě) ženy, která zemřela na rakovinu prsu, a právě při těchto testech objevili vysokou hladinu parabenů v tkáni prsu.

Jak může podprsenka způsobit rakovinu prsu?

Nošením příliš těsných podprsenek dochází k omezení resp. k přerušení funkci lymfatických uzlin, což může způsobit rakovinu prsu, jelikož tělo není schopno „bojovat“ se všemi škodlivými látkami v těle. Hliník z deodorantů je opravdu škodlivý a zvláště, je-li funkce lymfatických uzlin oslabena a tedy nepracuje, tak jak by měla.

Několik rozsáhlých studií, které se zabývaly právě problematikou nošení podprsenky a rakovinou prsu prokázaly, že špatná velikost podprsenky má opravdu vliv na vznik rakoviny prsu. Při pozorování 4000 žen se potvrdilo, že ženy, které nenosily podprsenku resp. nosí správnou velikost (ne příliš těsné až malé) měli mnohem nižší riziko vzniku rakoviny prsu.

 

Dále zjistili následující fakta:

Ženy, které nosily podprsenku 24 hodin denně každý den, měli 3 ze 4 vysokou pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu

Ženy, které nosily podprsenku více než 12 hodin denně každý den (nebralo se v úvahu to když spali) měla 1 ze 7 pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu.

Ženy, které nosily podprsenku 12 hodin denně každý den, měla 1 z 52 pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu.

Ženy, které nosily podprsenku jen zřídka nebo skoro nikdy, měla 1 ze 168 pozorovaných pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu.

Ženy, které nosily podprsenku 24 hodin denně na rozdíl od těch, které podprsenku nenosili měli 125-násobně větší pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu. Na základě této studie se prokázalo, že nošení nesprávné nebo i samotné nošení podprsenky je přibližně 3x více nebezpečnější resp. mě větší vliv na vznik rakoviny jako spojení rakoviny a kouření cigaret.

Japonský analytici zjistili, že nošením podprsenky se snižuje hladina melatoninu až o 60%. Hormon melatonin je součástí cyklu a různé výzkumy potvrdily, že právě tento hormon má protirakovinné účinky.

Závěr

Nenechávejte si toto jen pro sebe a podělte se o to s kamarádkami. Nikdy nevíte, koho můžete zachránit. 

Zdroj: https://prozeny.net/o-tomto-musite-vedet-co-je-hlavni-pricinou-rakoviny-prsu/